Tuesday, June 07, 2005

Avrupa'nın en geniş katılımlı girişimcilik yarışması “Eurowards” Türkiye'de


Avrupa'daki girişimcilerin her yıl heyecanla beklediği 'Eurowards' yarışmasına bu yıl Türkiye de katılıyor. 1991 yılından beri Avrupa Parlamentosu himayesinde düzenlenen 'Eurowards' girişimcilik yarışması, bu alanda Avrupa'nın en önemli yarışması olarak kabul ediliyor. Yarışma, 2000 yılından itibaren hem Avrupa Komisyonu hem de Avrupa Parlamentosu tarafından resmen destekleniyor. 2004'te, otuzu aşkın Avrupa ülkesinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe, bireylerden Avrupa çapında büyümeyi hedefleyen girişimcilere kadar herkes katılabiliyor. Eurowards Türkiye'ye en geç 31 Ağustos 2005'e kadar başvurulabiliyor.

Girişimcilik yarışması, fikir, kuruluş, başlangıç ve gelişim kategorilerinde yapılıyor. Yarışma öncelikle ulusal düzeyde değerlendiriliyor. Ardından, her ülkenin kategori birincileri yarışmaya devam etmek üzere Eurowards Avrupa'ya gönderiliyor.

Yarışmaya katılan projeler; iş adamları, resmi kuruluşlar ve sponsor firmaların temsilcilerinden oluşan seçim komitesince girişim fikrinin orijinalliği, yapılabilirliği, sunumu ve Avrupa perspektifi kriterleri üzerinden değerlendiriliyor. Kazananlar, toplam 50 bin Euro değerinde ödüllerin yanında, Avrupa'nın tanınmış yatırımcılarıyla girişimcileri bir araya getiren 'Gate 2 Growth' organizasyonuna ücretsiz katılma hakkını kazanıyor.

Bir girişimcilik platformu olmayı hedefleyen Eurowards Türkiye'nin ödül töreni Ekim 2005'te İstanbul'da gerçekleştirilecek. Eurowards Avrupa ödül töreni ise Kasım 2005'te yapılacak ve aralarında Türkiye birincilerinin de bulunduğu Türkiye Delegasyonu da bu törende yerini alacak.

Avrupa'nın en büyük ve AB tarafından desteklenen tek girişimcilik yarışması olan Eurowards Avrupa'ya; Almanya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan'dan girişimciler katılıyor. Eurowards Türkiye

Girişimcilik Yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgi için:
www.eurowardsturkiye.com

1 comment:

dominus said...

link calismiyor galiba...